Over onze projecten...

Wij ontwerpen, assembleren en installeren generatorsets, pompsets en voortstuwingsinstallaties. Zowel in de "droge" alsook in de "natte" sector worden onze producten toegepast. Onze opdrachtgevers zijn elektrotechnische installateurs, overheden, industriele eindgebruikers en scheepvaartgerelateerde bedrijven.

Generatorsets

Waar elektriciteit niet of niet altijd gegarandeerd beschikbaar is, kunnen onze generatorsets de functie van de elektriciteitsleverancier overnemen. Als noodaggregaat worden deze sets vooral ingezet in fabrieken, kantoren, ziekenhuizen en overige openbare instellingen, waar een constante stroomvoorziening vaak van levensbelang is. Maar ook bij u thuis kan een dergelijke voorziening zeer nuttig zijn. Aan boord van schepen of op plaatsen waar geen elektriciteit voorhanden is, fungeren generatorsets als elektriciteitscentrale. Wij kunnen u zowel confectie- als maatwerkoplossingen bieden op het gebied van elektrische stroomopwekking. Daar waar een standaard aggregaat niet voldoet aan uw eisen, bieden wij u een passend product op maat voor uw specifieke toepassing.

Pompsets

Of het nu is voor drinkwatervoorziening of voor het beregenen van land, altijd zijn hiervoor pompen nodig. Op de meeste plaatsen beschikt men over elektriciteit, zodat men met behulp van elektromotoren de pomp kan aandrijven. Daarvoor leveren wij via onze technische groothandel pasklare oplossingen. Indien elektriciteit ontbreekt, dan kunnen wij voor u pompen assembleren en installeren met gebruikmaking van diesel- of benzinemotoren, om ook in die situaties een passende oplossing te bieden. Of het nu transport is van schoon water of een andere vloeistof, vloeibaar of stroperig voor praktisch elk medium kunnen wij een pomptype selecteren. Of het nu gaat om lange afstanden of grote hoeveelheden, voor praktisch elke opvoerhoogte en capaciteit kunnen wij een passend pompset aanbieden.

Voortstuwingsinstallaties

De aandrijving van schepen is een van onze specialisaties, die teruggaat tot ver in de vorige eeuw. Hier komen een aantal disciplines bijeen, die vakmanschap, ervaring en inzicht vereisen. Het begint bij de juiste keuze van motor en keerkoppeling in combinatie met schroeftoerental en beschikbare schroefdiameter. In het ene geval kan het zinvol zijn om de installatie star op te stellen, maar vaak is het noodzakelijk om de installatie, geheel of gedeeltelijk, flexibel op te stellen. Niet altijd is er plaats voor de "perfecte" uitlaatdemper. Ook in ondiep water dient het vaartuig te beschikken over voldoende koelcapaciteit. Een goede aanvoer van verse lucht voor verbranding en een goede ventilatie van de machinekamer zijn van levensbelang voor het goed functioneren van de voortstuwingsinstallatie. Naast de opgenoemde problematiek is er nog een reeks van voorwaarden en eisen waaraan moet worden voldaan. Het is ons vak om de juiste balans te vinden tussen mogelijkheden en het beschikbare aanbod, waarbij service vriendelijkheid een belangrijke plaats inneemt.